Personlig udvikling

Navn Start Sted Underviser  
Mindfulness og meditation 18‑09‑2019 Gjern Kultur- og Idrætscenter Hanne Buhl
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Onsdag aften. 

Dette kursus er for dig, der ønsker at leve et lidt mere afslappet liv. I nuet. I opmærksom og venlig kontakt med dig selv.

Mindfulness er blevet moderne, og mindfulness-meditation nævnes ofte som svar på mange af de udfordringer, vi møder i en hverdag, som ofte er presset og undertiden endda stresset.

Det engelske ord “mindfulness” kan oversættes til noget med at være til stede i nuet, med opmærksomhed og venlighed, dvs. uden at dømme og bedømme. Men hvad betyder det i praksis?

Det skal vi undersøge på dette kursus, hvor vi skal meditere sammen og udveksle erfaringer med hinanden. Stemningen vil være respektfuld og uhøjtidelig på en og samme tid.

Der vil være siddende og liggende meditationer og meditationer, hvor vi bevæger os. Vi skal arbejde med åndedrættet og med at sanse, hvad der sker i kroppen fra øjeblik til øjeblik. Du vil lære, hvordan du kan bruge dit åndedræt og din kropslige sansninger til at bringe din opmærksomhed tilbage til nuet, hvis du er lidt ”ude af dig selv” eller ”ved siden af dig selv”, som vi siger.

Du vil på kurset lære en række forskellige øvelser og meditationer, som du kan bruge i det daglige til at holde små pauser i dit eget selskab og dermed styrke kontakten til dig selv og dit indre kompas. Mindfulness er som en muskel – det kan trænes. Du vil derfor få størst udbytte af forløbet, hvis du er indstillet på at bruge 20-30 minutter hver dag til ”hjemmearbejde” i form af meditation.

Alle kan være med.

Kom i løst og afslappet tøj og tag gerne en måtte og måske en flaske vand med til dig selv.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19216
Status: Igangsat
Første møde: 18-09-2019 19:00
Mødegange: 8
Lektioner: 16
Undervisere: Hanne Buhl
Priser:
Pens./ efterløns. DKK 610,00
Almen DKK 670,00
Andre kommuner DKK 670,00
Hold din hjerne frisk 09‑03‑2020 Gjern Kultur- og Idrætscenter Ellen Garde
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Et langt og aktivt liv giver kun mening, hvis vi sørger for at pleje hjernen, give den udfordringer og udnytte vores individuelle potentiale hele livet. Ellen Garde præsenterer os for den nyeste viden om, hvordan du får mest muligt ud af din fantastiske hjerne - uanset alder.

Med moderne teknikker som MR-skanning bliver vi bedre og bedre til at se de spor alder, livsstil og sygdom efterlader. Din hjerne er din helt personlige dagbog. Ved foredraget tages du med på en rejse ind i hjernen, får indblik i hvad synlige aldersforandringer betyder for hjernens funktion og præsenteres for den nyeste viden om hvordan du selv kan styrke din hjernes netværk fra fysiske og mentale tiltag til betydningen af social samvær, kost og søvn. 

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs og deltage aktivt i debatten.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 20191
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 09-03-2020 19:30
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Ellen Garde
Priser:
Pens./ efterløns. DKK 80,00
Almen DKK 80,00
Andre kommuner DKK 80,00