Velkommen til Gjern Aftenskole

Gjern Aftenskole er klar til en ny sæson

Allerede fra starten af januar har Gjern Aftenskole igen en masse spændende arrangementer på pro-grammet. Vinter- og forårssæsonen 2019 byder på 24 hold, samt 3 foredrag og et debatarrangement.

Fire af nyhederne er kurser, hvor man kan lære at tegne og male, synge, lave træskulpturer med motorsav eller finde ro med mindfulness og meditation.

Har du lys til at tegne og male, men trænger til et skub for at komme i gang, er kurset ”tegning og maling for begyndere” noget for dig. På kurset tegnes der med blyant og tusch, samt males akvareller, men der er også mulighed for at male med akryl- og oliemaling.

På kurset i ”mindfulness og meditation” vil du lære en række forskellige øvelser og meditationer, som du kan bruge i det daglige til at styrke kontakten til dig selv og dit indre kompas. For mindfulness er som en muskel – det kan trænes.

Vil du gerne lære at lave din egen træskulptur med en motorsav? Så er muligheden her og ethvert stykke træ gemmer på en skulptur, der kan bringes til syne med motorsaven.

Elsker du at synge sammen med andre, tilbydes der tre aftener med musikmageren Hans Holm, hvor der skal synges sange bl.a. fra Den nye Højskolesangbog. Og hvis du gik glip af efterårets sang- og stemmetræning, så har du muligheden igen - og der er hold både for begyndere og fortsættere.

Desuden byder foråret også på et nyt kursus, hvor man kan lære at lave sine egne flødeboller med forskellig smag og lækkert chokoladeovertræk.

Hvis man har et æbletræ, som trænger til en beskæring, kan man lære dette på kurset ”Dyrk dine egne æbletræer”, hvor der både vil blive set på podning og beskæring, lige som man kan lære mere om de mange populære danske æblesorter.

For de kreative er der desuden kurser i knipling og porcelæns- og glasmaling og hvis man efter den søde juletid trænger til motion kan man melde sig til et af de fem yogahold i Voel, Gjern og Fårvang eller de tre callanetics-hold i Gjern, Resenbro og Voel. Og er du mand, er ”motion for mænd” måske noget for dig. Her sættes der fokus på øget muskelstyrke i mave og ryg, bedre kropsholdning, øget smidighed, bedre balance og styrket lungefunktion.

For de historie- og kulturinteresserede tilbydes et historiehold tirsdag eftermiddag med fokus på mellemkrigstiden i Europa, og der er også litteraturkredsen, der startede i efteråret, men hvor det stadig er muligt at være med. Holdet mødes en gang om måneden og diskuterer hver gang en ny bog.

Foråret byder også på tre foredrag: i januar vil eventyrer Lene Kohlhoff Rasmussen tage os med en tur ned af Amazonfloden fra udspring til delta, mens lærer Hans Peter Rasmussen i februar fortæller om Peter Freuchen - et enestående menneske, der nåede meget i løbet af sit liv. Han var bl.a. læge, berømt forfatter, quiz-vinder i USA, opdagelsesrejsende i flere verdensdele, foredragsholder og grundlægger af Eventyrernes Klub – men først og fremmest den person, der mere end nogen anden lukkede Grønland op for danskerne. Og i juni er vi inviteret indenfor i biernes forunderlige verden af Poul Fjeldsted, der er formand for Hammel og Omegns Biavlerforening.

Ved forårets foredrags- og debatarrangement giver Kjeld Høegh os et autentisk og underholdende indblik i en række af landets mest kendte (og elskede) dialekter. For selv om Danmark ikke er ret stort, så har vi masser af forskellige dialekter.

Hold også øje med hjemmesiden, da der kan komme flere kurser til.

Tjek også vores Facebook-side


Mangler du en gaveidé?
Aftenskolen udfærdiger gavekort for beløb fra 100 kr. og sådan et er alle tiders gave!
Der ydes stadigvæk ekstra tilskud til pensionister, der bor i Silkeborg Kommune.