Velkommen til forårssæsonen 2018

Gjern Aftenskole er klar til en ny sæson

Allerede fra starten af januar har Gjern Aftenskole igen en masse spændende arrangementer på programmet.  Vinter- og forårssæsonen 2018 byder på 23 hold, samt 2 foredrag og et debatarrangement.

Tre af nyhederne er kurser, hvor man kan lære at male akrylmalerier, lave lækre smoothies eller hjemmelavede flødeboller. Desuden tilbydes det helt nye hold ”motion for mænd”, hvor der sættes fokus på øget muskelstyrke i mave og ryg, bedre kropsholdning, øget smidighed, bedre balance og styrket lungefunktion.

Hvis du gik glip af efterårets chokoladekursus har du muligheden igen, nu med fokus på påskeæg og andre lækkerier, lige som foråret også byder på en ny kryddersnapsetur – denne gang til Kongenshus Hede.

Vil du i gang med at male, eller er måske allerede begyndt, men ønsker inspiration til at kommer videre, er kurset ”akrylmaleri for begyndere og let øvede” noget for dig. Her males figurativt og abstrakt, laves farveprøver og ses nærmere på kompositioner og rumlighed.

Bliver blodsukkeret lavt og mister du koncentrationen i løbet af dagen? Så kom med på en blod-booster smoothie camp fyldt med god energi og lækre smoothies. Få hands-on erfaringer med, hvor nemt det er at lave sunde mellemmåltider, der smager vildt godt og giver god energi til resten af dagen.

Du kan også lære at lave flødeboller helt fra bunden. På kurset laver vi fyld med forskellig smag, tempererer chokolade, dypper flødebollerne, for til sidst at pynte dem.

Og hvis man mangler inspiration i køkkenet kan man tilmelde sig kurset ”tryllerier til madpakken eller frokosten”, og lære, hvad man kan trylle ud af sit køleskab, så man overraskes.

Det er også muligt at få styr på førstehjælp. Med fokus på hjerte-lungeredning, får man mulighed for at afprøve teorien i praksis, f.eks. at give hjertemassage, kunstigt åndedræt og anvende en hjertestarter.

Hvis man har et æbletræ, som trænger til en beskæring, kan man lære dette på kurset ”Dyrk dine egne æbletræer”, hvor der både vil blive set på podning og beskæring, lige som man kan lære mere om de mange populære danske æblesorter.

For de kreative er der desuden kurser i knipling, mosaikker, samt porcelæns- og glasmaling og hvis man efter den søde juletid trænger til motion kan man melde sig til et af de fem yogahold i Voel, Gjern og Fårvang eller de tre callanetics-hold i Gjern, Resenbro og Voel.

For de historie- og kulturinteresserede tilbydes et historiehold tirsdag eftermiddag med fokus på Rusland og de russiske revolutioner, og der er også litteraturkredsen, der startede i efteråret, men hvor det stadig er muligt at være med. Holdet mødes en gang om måneden og diskuterer hver gang en ny bog.

Foråret byder også på to foredrag: i januar vil Margaret Skovsen tage os med til Færøerne, mens Jan Kildelund i februar, vil give os indblik i hvordan det er at være udsendt til verdens katastrofer.

Og ved forårets foredrags- og debatarrangement tager Gerda Neergaard Jessen et kraftigt livtag med det perfekte menneske, som ønsker den perfekte karriere, den perfekte familie, den perfekte krop og som ikke vil fejle. Og så er foredraget en hyldest til det rodede liv og til mennesket, der har set i øjnene, at man er fuld af fejl.

Vi håber du finder noget i programmet, som frister netop dig, men hvis det ikke er tilfældet, er du meget velkommen til at kontakte os med dine ønsker og nye idéer.

Her kan du se vores folder for foråret 2018

Tjek også vores Facebook-sideGeneralforsamling 2018

Gjern Aftenskole afholder ordinær generalforsamling onsdag d. 14. marts kl. 19.30 i Gjern Kultur- og Idrætscenter. Og samme dag kl. 19.00 afholdes der valg af deltagerrepræsentant.Besøg Den Jyske Gørtler i Gjern

Onsdag d. 18. april kl. 19 besøger vi Den Jyske Gørtler i Gjern. Vi starter med en rundvisning, hvor man kan se og høre hvordan gamle klenodier til kirker, biler eller skulpturer renoveres og nye lamper, lysekroner, gelændere, springvand eller vejrhaner laves af messing, bronze, kobber eller andre metaller. Aftenen afsluttes med kaffe og kage. Læs mere her.


Mangler du en gaveidé?
Aftenskolen udfærdiger gavekort for beløb fra 100 kr. og sådan et er alle tiders gave!
Der ydes stadigvæk ekstra tilskud til pensionister, der bor i Silkeborg Kommune.