Spændende nyt program fra Gjern Aftenskole

Allerede fra starten af januar har Gjern Aftenskole igen en masse spændende arrangementer på programmet. Vinter- og forårssæsonen 2021 byder på 24 hold, samt 2 foredrag og et debatarrangement.

Der er både mulighed for at lære at hækle eller tage på syworkshop, hvor du får mulighed for at arbejde mere i dybden med et specifikt syprojekt.

Og har du lyst til at prøve trædrejning? At skabe smukke ting ud af et stykke træ? Så er der mulighed for at dreje lysestager, figurer, elefanter, fugle og andre dyr, oplukkere, brevvægte eller påskeæg alt efter ønske - og der vil være masser af inspiration til smukke og sjove trædrejningsprojekter.

På kurset i ”mindfulness og meditation” kan du lære en række forskellige øvelser og meditationer, som du kan bruge i det daglige til at styrke kontakten til dig selv og dit indre kompas. For mindfulness er som en muskel – det kan trænes.

Elsker du at synge sammen med andre, tilbydes der tre aftener med musikmageren Hans Holm, hvor der skal synges sange bl.a. fra Den nye Højskolesangbog.

Desuden byder foråret også på kurser i madlavning. På kurset ”Moderne mad for modne mænd” bliver der lavet masser af lækker mad – samt hygget, mens maden spises. Og er man lækkersulten kan man lære både at lave fyldt chokoladekonfekt og flødeboller med forskellig smag og lækkert chokoladeovertræk.

Hvis man har et æbletræ, som trænger til en beskæring, kan man lære dette på kurset ”Dyrk dine egne æbletræer”, hvor der både vil blive set på podning og beskæring, lige som man kan lære mere om de mange populære danske æblesorter.

For de kreative er der desuden kurser i blomsterbinding, knipling samt porcelæns- og glasmaling, og hvis man efter den søde juletid trænger til motion kan man melde sig til et af de fire yogahold i Voel og Fårvang eller de to callanetics-hold i Gjern og Voel. Og er du mand, er ”motion for mænd” måske noget for dig. Her sættes der fokus på øget muskelstyrke i mave og ryg, bedre kropsholdning, øget smidighed, bedre balance og styrket lungefunktion.

For de historie- og kulturinteresserede tilbydes et historiehold tirsdag eftermiddag med fokus på kold krig og konflikter - Verden i 50erne og 60erne, og der er også litteraturkredsen, der startede i efteråret, men hvor det stadig er muligt at være med. Holdet mødes en gang om måneden og diskuterer hver gang en ny bog.

Foråret byder også på to foredrag: i februar vil Dorthe Haagen Nielsen tage os med på en rejse med ryksæk gennem vidunderlige Vietnam fra Saigon i syd til Hanoi i nord, og i marts fortæller Arne Hendrichsen om hans bedsteforældres eventyrlige liv i troperne for 100 år siden.

Og ved forårets foredrags- og debatarrangement ser vi på den danske sangskat og højskolesangbogen sammen med musiker og foredragsholder Jeannet Ulrikkeholm, der akkompagnerer på cello, guitar og lut.

Der ydes stadigvæk ekstra tilskud til pensionister bosat i Silkeborg Kommune.

Hold også øje med hjemmesiden, da der kan komme flere kurser til.

Tjek også vores Facebook-side


Mangler du en gaveidé?
Aftenskolen udfærdiger gavekort for beløb fra 100 kr. og sådan et er alle tiders gave!
Der ydes stadigvæk ekstra tilskud til pensionister, der bor i Silkeborg Kommune.

dof