Spændende nyt program fra Gjern Aftenskole

Gjern Aftenskole er klar til en ny sæson

Allerede fra starten af januar har Gjern Aftenskole igen en masse spændende arrangementer på programmet. Vinter- og forårssæsonen 2020 byder på 24 hold, samt 2 foredrag og et debatarrangement.

En af nyhederne er et kursus i korklæder – et spændende og smukt materiale, som kan bruges til diverse kreative projekter og skabe flotte tasker, punge, penalhuse, puder, bælter, mobilcover mm.

Og har du lyst til at prøve trædrejning? At skabe smukke ting ud af et stykke træ? Så er der mulighed for at dreje lysestager, figurer, elefanter, fugle og andre dyr, oplukkere, brevvægte eller påskeæg alt efter ønske - og der vil være masser af inspiration til smukke og sjove trædrejningsprojekter.

På kurset i ”mindfulness og meditation” kan du lære en række forskellige øvelser og meditationer, som du kan bruge i det daglige til at styrke kontakten til dig selv og dit indre kompas. For mindfulness er som en muskel – det kan trænes.

Elsker du at synge – alene eller sammen med andre - tilbydes der både en workshop og 2 aftenkurser i sang- og stemmetræning, hvor der bliver arbejdet med stemmens muligheder og afprøvet hvad den kan.

Desuden byder foråret også på kurser i madlavning. På kurset ”Moderne mad for modne mænd” bliver der lavet masser af lækker mad – samt hygget, mens maden spises. Og er man lækkersulten kan man lære at lave sine egne flødeboller med forskellig smag og lækkert chokoladeovertræk.

Hvis man har et æbletræ, som trænger til en beskæring, kan man lære dette på kurset ”Dyrk dine egne æbletræer”, hvor der både vil blive set på podning og beskæring, lige som man kan lære mere om de mange populære danske æblesorter.

For de kreative er der desuden kurser i knipling samt porcelæns- og glasmaling, og hvis man efter den søde juletid trænger til motion kan man melde sig til et af de fire yogahold i Voel og Fårvang eller de to callanetics-hold i Gjern og Resenbro. Og er du mand, er ”motion for mænd” måske noget for dig. Her sættes der fokus på øget muskelstyrke i mave og ryg, bedre kropsholdning, øget smidighed, bedre balance og styrket lungefunktion.

For de historie- og kulturinteresserede tilbydes et historiehold tirsdag eftermiddag med fokus på Den Kolde Krig, og der er også litteraturkredsen, der startede i efteråret, men hvor det stadig er muligt at være med. Holdet mødes en gang om måneden og diskuterer hver gang en ny bog.

Og ved forårets foredrags- og debatarrangement kommer læge og hjerneforsker Ellen Garde på besøg og præsenterer os for den nyeste viden om, hvordan du får mest muligt ud af din fantastiske hjerne - uanset alder.

Foråret byder også på to foredrag: i januar vil museumsinspektør Keld Dalsgaard Larsen tage os med på en historisk opdagelsesrejse langs Gudenåen. I ord og billeder vil der blive fortalt om mennesker, historier og sagn langs Gudenåen, mens Margaret Skovsen i februar vil tage os med på safari i Tanzania.

Der ydes stadigvæk ekstra tilskud til pensionister bosat i Silkeborg Kommune.

Hold også øje med hjemmesiden, da der kan komme flere kurser til.

Tjek også vores Facebook-side


Mangler du en gaveidé?
Aftenskolen udfærdiger gavekort for beløb fra 100 kr. og sådan et er alle tiders gave!
Der ydes stadigvæk ekstra tilskud til pensionister, der bor i Silkeborg Kommune.