Weekendkurser

Navn Start Underviser Sted  
Kan du se skoven for bare træer? 01‑09‑2018 Jan Kjærgaard Banestien
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  
Hvor godt kender du træerne i de danske skove? Tag med på tur med naturvejleder Jan Kjærgaard langs banestien og lær at se forskel på de kendte, såvel som de mere ukendte træer, ved at se på bark, blade, størrelse, form og frugter. Vi vil også se nærmere på andre planter, vi finder på turen.

Medbring tøj efter vejret og gerne kaffe/te og kopper. Vi holder en pause ca. midtvejs.

Banestien er kørestolsegnet, men turen er ikke egnet til dårligt gående, da vi både skal gå og stå en del.
 
Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 18286
Status: Igangsat
Første møde: 01-09-2018 14:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Jan Kjærgaard
Priser:
Pens./ efterløns. DKK 80,00
Almen DKK 80,00
Andre kommuner DKK 80,00
Flet med paracord 27‑10‑2018 Anna Gørlitz Voel Hallen
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  
(En lørdag)

Kunne du tænke dig at flette flotte ting i paracord? Paracord er faldskærmsline. Det er vældigt stærkt og findes i et utal af farver og mønstre. Og når man fletter det, kan det blive til både flotte armbånd, kunstfærdige nøgleringe, stærke hundesnore eller halsbånd, farvestrålende bælter og meget andet.

Underviser er Anna Gørlitz, som er en erfaren fletter. Der er mulighed for at flette hvad man har lyst til. Det er dog en fordel, hvis du inden kurset har overvejet, hvad du vil flette. Du kan se et udvalg af Annas ting her: karlamalone.weebly.com/paracord

Der er mulighed for at købe materialer på kurset (paracord i forskellige farver, nåle, spænder, ringe til nøgleringe mm.), men du er også velkommen til selv at medbringe, hvis du allerede har noget. Til armbånd kan også bruges satinsnor, knyttetråd, garn og lign.

Ønsker du en paracord-nål, som skal bruges ved hæftning af enderne, bedes du kontakte skolelederen på mail@gjernaftenskole.dk eller tlf. 27 51 81 71.

Medbring også en madpakke, en saks, et målebånd, en fyrfadslighter, samt et bræt med to søm i og evt. en skruetvinge. Desuden kan en tablet eller evt. en telefon også være en god ide..
Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 18217
Status: Igangsat
Første møde: 27-10-2018 10:00
Mødegange: 1
Lektioner: 6
Undervisere: Anna Gørlitz
Priser:
Pens./ efterløns. DKK 290,00
Almen DKK 320,00
Andre kommuner DKK 320,00
Dyrk dine egne æbler - beskæring og podning 10‑03‑2019 Bente Rands Mortensen Voel Hallen
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  
Weekendkursus.

Det er skønt at kunne plukke sine egne æbler direkte fra træet – spise dem med det samme eller gemme lidt til den mørke tid. At have æbletræer er en nem måde, at dyrke sin egen mad på.

Måske har du allerede et stort æbletræ i haven, som blot trænger til lidt opfriskning eller også har du fundet plads til et nyt. Eller måske vil du blot prøve med en ny gren på det gamle træ.

Beskæring
På kurset lærer du at beskære både store gamle og mindre nye æbletræer. Og der vil blive mulighed for at øve sig på forskellige æbletræer.

Podning

På kurset lærer du også, hvordan man poder æbletræer, enten nye grene på eksisterende træer eller helt nye træer.

Alle kendte æblesorter gror på podede træer, og vil man lave et nyt æbletræ, der bærer æbler af en bestemt sort, må man pode. Metoden går i sin enkelthed ud på at tage en ung gren fra det træ, man ønsker at opformere og får den til at vokse sammen med en vildæblerod – en vildstamme. Eller man kan supplere et eksisterende træ med et par nye grene af en anden sort.

Tag evt. selv en podekvist med fra et æbletræ du ønsker at opformere. (Podekviste skal klippes i januar/februar måned og opbevares mørkt og køligt indtil podningen).

Endvidere bliver der også mulighed for at høre om de forskellige, smagfulde danske æblesorters historie og hvilke sorter der egner sig til havedyrkning.

Medbring en god madpakke, en lille skarp kniv samt evt. podekviste fra de æblesorter du godt kan lide. På kurset vil der blive serveret kaffe og æblekage.

Vildstammer (20,- pr. stk.) kan købes på kurset og der vil også være et lille udvalg af podekviste af forskellige æblesorter til rådighed. Der må påregnes et mindre beløb for materialer.

I er velkomne til at kontakte Bente Rands Mortensen for yderligere information på tlf. 21 26 73 41.

Hvis der er mange der ønsker at deltage, vil der blive forsøgt oprettet et ekstra hold.
 
Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19104
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 10-03-2019 09:00
Mødegange: 1
Lektioner: 6
Undervisere: Bente Rands Mortensen
Priser:
Pens./ efterløns. DKK 250,00
Almen DKK 285,00
Andre kommuner DKK 285,00